Postad i: Allmänt

10 augusti

God morgon!
Vet ni vad jag gjorde för första gången på evigheter igår? Jag red barbacka med grimma som huvudlag på både Tore och Memory. Jag vet inte varför det har tagit emot att rida och pulsen låg nog på max (vilket på mig är ca 70-80 slag/min 😂) när jag satte upp på Memory men efter lite andningsövningar så gick pulsen ner till det vanliga (sisådär 45-55 slag/min)

Båda hästarna gick på åkern mestadels i serpentiner där fokuset var att jag inte skulle glida åt den ena eller andra hållet. Vilket gick kalasbra även om Tore bestämde sig för att dra ner huvudet och äta mer eller mindre hela tiden. I stället för att sparka honom i magen så valde jag att belöna honom med halt och mat, dvs vi gick några steg-> halt->kli på vänstra sidan av manken och varsågod-> han åt. Jag tror inte på bestraffa utan att det är bättre att vända det och använda det som belöning. Från början så var gick vi bara några steg innan han belönades men i slutet så gick vi längre, gjorde halt (utan belöning) och halt med mankkli och varsågod.

Så det var två nöjda hästar och en nöjd ryttare igår kväll. Dessutom lyckades jag trycka ut snoppsten på både Tore och Håjt.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229