Postad i: Ur mitt perspektiv

När utseendet är viktigare än insidan

"Jag tänker att jag nu vid 44 års ålder själv ska få avgöra om jag vill tävla i hatt."

Vi vill att ridsporten ska accepteras som en sport även för de som är utanför hästvärlden. Det gör vi genom att fokusera på själva utövandet , inte på en fånig dresscode. Det är beklagligt när stora ryttare tror att dressyrens storhet sitter i en hatt. Vi behöver förebilder som Charlotte Dujardin som alltid rider med hjälm. För henne går säkerhet före gamla traditioner som borde ha spolat ner i avloppet för länge sedan.

"Säkerheten sitter inte i din hjälm, i västen eller någon annan utrustning- den sitter i kommunikationen med din häst"

Absolut till viss del är det så men det spelar ingen roll hur bra kommunikationen är när hästen blir skrämd eller bara snubblar. Just den biten har noll med kommunikation att göra. Är man klok så kombinerar man bra kommunikation med bra utrustning.

Det är som att säga att "bara för att jag är 44 år så får jag själv bestämma hur fort jag vill köra på vägarna, att rökning inte är farligt, att själv bestämma om jag vill köra påverkad". Så korkat och tyvärr visar det att många proffs har otroligt dåligt omdöme. Varför vill man inte som professionell ryttare ha en säker och bra arbetsmiljö? Deras kropp är deras viktigaste redskap och då borde man väl vilja skydda den till max? Det är så ologiskt att vilja frångå sin säkerhet för en hatt..

Gillar

Kommentarer