Postad i: Ur mitt perspektiv

Olika

Det är så intressant att se hur folk tänker. Jag har länge funderat på att skaffa att föl/unghäst men jag tycker inte att jag har tillräckligt med kunskap till att guida fölet i livet men då har jag ändå ridit sen jag var liten, min mamma har ridit och haft häst, jag har gått på ridgymnasium, hållit på med unghästar, jag jobbar på en ridskola där mina kollegor tävlar, tränar och själva håller träningar i var sin gren (hoppning och dressyr), min tränare tar emot unghästar så jag kan få hur mycket hjälp jag vill och behöver. Men ändå känner jag att inte har den kunskapen som behövs.

Sen finns det dem som köper unghästar som knappt ridit/föräldrarna köper unghästar till sina barn som ridit något år på ridskola och de själva knappt vet hur ofta en häst ska skos eller något annat grundläggande för att kunna ha häst. Visst är det intressant hur olika vi tänker?

Jag är en försiktig person, jag gillar när jag har stenkoll på läget, jag gillar inte att bli inkastad i något som jag inte har 100% koll på- vilket är bra förutom när det kommer till just hästar där går det inte att ha 100% men man kan ha mer kött på benen så man vet hur man ska göra i olika situationer. Egentligen är det inte så stor skillnad på en travare och en unghäst, den enda skillnaden är att travaren är äldre när den rids in/skolans in.

Jag sitter numera dagligen och funderar på att skaffa unghäst, jag måste ha en "riktigt" ridhäst för att komma vidare och eftersom jag precis har köpt en dyr bil så har jag inte råd att köpa en äldre häst men en unghäst jag jag ha länge, utvecklas ihop med. Sen har jag eventuellt en unghäst på gång, det beror lite på hur hästen beter sig nu under sin igångsättning.

Hur känner ni inför ev köp av unghäst? Känner ni som mig, att ni inte riktigt har all kunskap eller känner ni, att ni fixar det?

Den här sötnosen för gärna bli min!

Gillar

Kommentarer