Postad i: Ur mitt perspektiv, Blogginlägg

Snart installning

Mina hästar går fortfarande ute 24/7, vilket känns bra i hjärtat. Nu går de i den sista gräshagen och ska i dagarna flyttas över till skogshagen och beta av gräset där samtidigt som de ska vänjas vid hö igen. Så snart är det dags att börja räkna på foderstater igen, i år blir det dock lite extra spännande att räkna för jag kommer använda hö från 2017, 2018 och 2019 men jag hoppas att det är bra värden på alla årgångarna och att de inte behöver allt för mycket kraft men framförallt att det kan få riktig mängd hö för att täcka tuggbehovet- det är det viktigaste enligt mig!

----------------------------------------------------------------------------------------

Angående foder så finns det några myter om foder som jag läste på ett hästforum:

"Hästar som tränas och tävlas måste ha kraftfoder" - Stämmer inte, kraftfoder ska huvudsakligen bara vara ett tillägg för att fylla de behov grovfodret inte täcker. Är grovfodret tillräckligt näringsrikt kan hästen klara sig mycket bra på enbart det som daglig kost.

• "Ger man färdigfoder täcks alla hästens behov" - Återigen är det grovfodrets innehåll som styr totalfoderstaten.

• "Hästen känner på sig vilka mineraler den behöver" - När det kommer till salt, ja, annars nej!

Gillar

Kommentarer

Lycklig
Lycklig,
Fina hästar du har! Hästar är livet ♡ Har ett varmblod och han förgyller alla dagar förutom min fina familj såklart 😊 Bor i Stockholm och hör är det dyrta att ha häst, hur får du råd till tre? 😊 Lyxigt att ha tre så fina.
nouw.com/lycklig
Satilaryttaren
Satilaryttaren,
Tack! Jag har eget stall på landet, tar mitt egna hö och tar spån när grannen sågar ved 😊 Men jag räknade för någon vecka sen vad jag lägger i månaden på hästarna och det var ingen rolig summan, 6500 kr ungefär 💰
nouw.com/satilaryttaren
Lycklig
Lycklig,
6500kr är inte så mycket pengar om man har tre hästar. Själv betalar jag 4500kr i mån då ör det inkl stallhyra, försökt och hovslagare 😊
nouw.com/lycklig