Postad i: Blogginlägg

Träckprov

Om några veckor är det dags att byta hage igen och där med dags att ta nya träckprov på hästarna. Hagen som hästarna ska flyttas till är parasitfri då jag alltid tar hö där först innan hästarna kan gå där. Jag kan erkänna att jag har varit fruktansvärt dålig på att ta och skicka in träckprov på hästarna men jag jobbar på det. Jag läste på en som har sina hästar inne i 48 timmar efter avmaskning innan hästen släpptes i ny hage, vilket jag kan tycka är helt sjukt men samtidigt så måste det vara effektivt att bli av med den mesta masken och därmed slippa allt som har med avmaskning och ev. resistent att göra.

Jag brukar faktiskt växla mellan de olika analysföretagen som finns, så vid nästa analys så blir det Vidilab Kollmasken häst tänkte jag. Mitt mål är att nu i början att ta träckprovsanalys 3-4 gånger om året på våren innan de släpps i sommarhagen, på sommaren innan de byter från sommarhagen till vallen och sen igen på hösten innan de släpps i vinterhagen. Hur gör ni?

Gillar

Kommentarer

stallhörnan
stallhörnan,
Vi tar träckprover på våren o sen beror det på vad fynden blir. I höst skickar vi in nåt specialpris för att se om Tapiren är fri från stora blodmasken efter 3 avmaskningar.
nouw.com/stallhörnan