Postad i: Blogginlägg

Växternas första hjälpen-låda

~Inlägget är ett betalt samarbete med svensk hälsokost~

Vissa saker är ett måste att alltid ha hemma. En påse med blomjord är en sådan sak, näring är en annan och krukor i olika storlekar är en tredje sak.

En viktigt sak att ha hemma i växternas första hjälpen-låda, som för många ink mig själv fram till några månader sedan var något okänt var neemolja. Neemolja är världens bästa husmorsknep mot ohyra. Det låter kanske lite konstigt att ha olja i första hjälpen-lådan men neemolja är ingen vanlig olja utan den dödar de flesta av skadedjur så som trips, spinn, ullöss och bladlöss.
Oljan är dessutom nedbrytningsbar och förgiftar varken naturen eller oss människor.
Jag köper min neemolja hos svensk hälsokost.

Receptet ser ut som följande:
* 1 liter ljummet vatten
* 5 ml neemolja
* 2,5 ml såpa.

Häll blandningen i en sprayflaska och skaka runt så oljan löses upp med hjälp av såpan. Sen är det bara spraya sedan den drabbade växten rejält och var noga med att alla delar blir fuktiga. Upprepa en eller två gånger i veckan tills ohyran är borta.

Neemoljan går även att använda som bladglans och då använder du samma recept som ovan, sprayar på bladen och torkar av med en dammtrasa.

Före

Efter

Före

Efter


Neemolja är verkligen en fantastik olja och just att den inte skadar naturen, inte heller alla insekter som kommer tar skadad av oljan utan den dödar enbart ohyra. Oljan hittar ni hos svensk hälsokost

Gillar

Kommentarer