Postad i: Blogginlägg, Ur mitt perspektiv

Work hard

Stallägaren frågade mig för ett tag sedan hur mycket jag jobbar. "Jag får betalt för 6.5 timmar/dag och det obetalda arbetet vill jag inte räkna på, haha"

Vi kan ta när jag jobbar helg som exempel. Klockan ringer 05,45 och 06,30-06,45 måste jag vara i stallet för att hinna släppa ut hästarna, fodra hästarna och katterna, om jag har tur så hinner jag börja mocka, 06,55 måste jag åka till Strömma för att börja jobba 07,00 (tack och lov för att jag bor så nära!) sen jobbar jag fram till 12,00 då jag åker hem på lunch, lunchfodrar hästarna och förhoppningsvis hinner jag varva ner en stund innan jag måste åka tillbaka. Klockan 13,00 är jag tillbaka på strömma och sen slutar jag 16,00. Under hela tiden så går jag konstant och känner en inre stress över det uteblivna tiden hos mina hästar som blir när jag jobbar helg, jag är så trött efter en heldag och 6-7 arbetsdagar på rad att jag inte orkar göra något.
När jag väl har slutat så är det tillbaka till stallet för att mocka klart, fodra eftermiddagshö, packa påsar och fylla på vattenpännerna. Det är en massa jobb för att bara ha häst och det tar någonstans 1-2 timmar att göra det dagliga jobbet. Därefter tillkommer ridning, pälsvård och annat smått och gott.

Gillar

Kommentarer